Liga

Efter mange års kamp i toppen har Fortuna Odense Volley valgt at satse på danske spillere.
Satsningen kommer af en erkendelse af, at der ikke i Odense findes sponsormidler til volleyball, der gør, at klubben vil være i stand til at “købe” sig til en DM-titel, samt at vores egen ungdom kan bære klubben længere.
For her og nu at kunne blande sig i den absolutte top, kræver det, at klubben kan købe 2-3 udenlandske spillere med et højt niveau, og det lader sig ganske simpelt ikke gøre. Med de midler klubben har til rådighed, ville det blive spillere med et lavere niveau. Derfor lægges kræfterne nu i etableringen af et hold af talentfulde danske spillere.

Klubben udtaler: “Det har været hårdt at gå fra at være i toppen, til at kæmpe mere midt i, men vi kan se glæden og viljen hos ungdommen der lægger kræfter i deres træning. Senest var der 4 spillere fra vores ligahold der repræsenterede det danske U19 landshold og vi kan se en tydelig udvikling. Derfor fortsætter vi den danske satsning, hvor vi vil udvikle vores egne spillere – kald det "bæredygtig volleyball”.

Klubben har igennem mange år brugt rigtig mange frivillige ressourcer på at skaffe penge til at hyre udenlandske spillere og det har været utroligt kortsigtet. Efter hver sæson skulle man starte forfra. Ressourcerne vil fremover blive brugt på gode trænere og på at gøre de træningsmæssige forhold bedre for spillerne, ligesom setup’et omkring hjemmekampene i Klostermarkhallen skal have et løft.

Vi tror på, at et større og bedre setup omkring hjemmekampene også vil blive en fordel for de øvrige hold i klubben. Vi vil simpelthen gøre det sjovere at spille og se volleyball i Fortuna og derigennem løfte sammenholdet i klubben til gavn for alle parter.

Fynsk flagskib

Fortuna Odense Volley er den eneste ligaklub på Fyn for piger. Vi er stolte af at være et fynsk flagskib og kunne tilbyde fynske talenter et godt træningsmiljø. Det vil vi gerne blive ved med i fremtiden, men det er ikke gratis. Siden 2001 har klubben valgt udelukkende at satse på dameeliten, for at kunne optimere forholdene omkring holdet, og succesen er da også kommet. I 2005 vandt vores elitedamer bronze og i 2006, 2007 og 2008 vandt klubben både pokalmesterskabet samt det danske mesterskab. Det er sidenhen blevet til flere medaljer og titler — disse sportslige triumfer er alle vundet med udenlandske kontraktspillere. For et par sæsoner siden valgte klubbens bestyrelse at sadle om og satse på danske talenter. At skabe sine egne spillere er helt klart vejen tilbage til toppen af dansk volley.

Volleyball er en sport, hvor mindre beløb kan gøre en stor forskel - mange spillere og ledere udfører et stort frivilligt stykke arbejde. Med få midler kan vi tiltrække dygtige spillere og skabe et godt elitemiljø og derved sportslige resultater.

Spillerne træner fast 4 gange ugentligt + styrketræning.
Som glasur på kagen er kampene en vigtig målestok for holdets niveau, men holdet er for dem der spiller for at udvikle sig; såvel som volleyballspillere som på det personlige plan.
 

Vi arbejder målrettet på at vores elitehold skal være guleroden for vores ungdomsspillere på damesiden, og har flere talenter med i træningen.
Bag holdet er et engageret trænerteam, som bakkes op af klubbens eliteudvalg.

Fortuna er eliteidrætslokomotiv under Odense Kommune.

Har du lyst til at se hvor langt dit talent rækker, og er villig til at arbejde målrettet mod at være med i toppen af dansk volleyball er dette holdet for dig.