Dybbøl BANK!

Så nåede Fortuna Odenses Herre Danmarksseriehold frem til første turneringskamp. Søndag d. 8/10-2017 udgik turen til Sønderborg fra Klostermarkhallen med en anelse forsinkelse, da Toke ikke helt havde styr på, at hans skulder skulle have meldt afbud på holdsport – god bedring til ham! Anyway – Olsson blev hentet i Vissenbjerg og truppen var intakt:  Olsson som hæver, Martin & Jeppe på centeren, Michael på diagonalen, Anders Hauge, Andreas og Gustav på kanterne, Libero Mogens Bang, coach Leif.

Vi ankom i fin stil til Sønderborg, hvor første opgave bestod i at dømme Sønderborg mod Aabenraa. Det klarede holdet i fin stil. Sønderborg vandt 3-1 og ingen officials blev forulempet af hverken spillere eller hooligans.
Kl. 13:00 var det så vores tur til at møde Sønderborg. Startopstilling: Mads, Anders Hauge, Jeppe, Michael, Andreas, Martin, Mogens. Lad det være sagt med det samme: “1. sæt mindede simpelthen om Sønderjydernes historiske nederlag til Tysken i 1864” – kort sagt: “Vi uddelte store Dybøl BANK” og Martin nåede lige akkurat frem til nettet inden det overstået, og vi havde vundet med 25-3!
Efterfølgende manede træneren til besindighed, og om ikke at tage for let på det efterfølgende sæt. Holdet nikkede enstemmigt til træneres “guldkorn”, men at lytte er jo ikke det samme som at handle. Selvfølgelig spiller psyken ind og man slapper uvægerligt af efter sådan en omgang i 1. sæt, og det medførte, at Sønderborg fik kæmpet sig tilbage i kampen og gav os pludselig god modstand. Efter en jævnbyrdig affære trak vi dog til sidst det længste strå og vandt 2. sæt 25-21. Debutanten Gustav var kommet ind mod slutningen af sættet og erstattede i fin stil Andreas Sinkjær.
I 3. sæt havde Sønderborg stadig god kampgejst tilbage, men Mads Olsson (en af tidligere tiders gæve Fortuna-kæmper) var vendt tilbage i storform, og han hævede indtil flere “motorvejsbrede bare røve” til Michael, som for det
meste bragede bolden i gulvet. Vi undlader dog at kommentere på, at Michael på det skammeligste smadrede den absolut største “frispilning” hårdt ind i overkanten af nettet således, at bolden i drattede ned på Sønderborgs side –
nærmest som et løvfaldsblad fra et træ i vindstille vejr – virkelig et kæmpe spild af så god en hævning, men dog med et point på kontoen. Sættet blev uden de helt store problemer vundet med 25-18. Dermed var sejren i hus og de forsamlede Fortuna-spillere kunne udbasunere et samlet “GO TUR HJÆÆÆM”

To debutanter var på banen (hvis man ser bort fra hjemvendte Mads Olsson): Anders Hauge og Gustav Nørbjerg. Anders gjorde en fantastisk figur og specielt en back spike i 3. sæt, der blev hamret ned på Sønderborgs bane bør give anledning til applaus. Gustav Nørbjerg, som spillede hele 3. sæt fik efterhånden spillet sig varm, og havde både gode modtagninger og et super placeret smash diagonalt i banen (trænerens personlig slow motion optagelse viste, at bolden kun lige passerede 3-meterlinjen inden den klaskede ned på Sønderborgs bane. God gået af begge debutanter og i det hele taget godt gået af hele holdet!

Efter den obligatoriske badetur (folkeskolen kunne lære noget her!) besluttede Jeppe, at han ville være guide igennem Sønderborgs smalle gader – med det formål at lede holdet hen til “Oasen” og dens velvoksne “Durumruller”.
Vi nåede frem til Oasen skarp forfulgt at et kørende jordskælv (en bil med meget høj Umti-Bumti- musik), og da Jeppe havde “glimraget” med en serv eller to under nettet og havde haft fødselsdag (STORT TILLYKE!), så besluttede Jeppe, at de velvoksne durumruller skulle skylles ned med økologiske Royal Pils og et stk. Othellolagkage! – en fantastisk kombi! Jeppe havde udvist rettidig omhu og købt plastik-skeer til alle, men en ske er dårlig til at dele en kage med, så her måtte Paradis Is-kreditkortet på overarbejde. Efter endt udskæring og rensning af kunne så nyde et stykke Othellokage og resten af Jeppes net-øl på gågaden og under den lave efterårssol i Sønderborgs gågade. Tak for en rigtig god tur – Leif!

 

PS: Eneste, der ikke kunne spise hele sin durumrulle var selvfølgelig Jeppe selv. Han har det med at maven bliver mæt før øjnene, hvilket tidligere tiders udebaneture til Svendborg bekræfter. Tak for Øl & KAGE!!

Udgivet i Alle nyheder, Nyt fra klubben, Senior.