Vi ligger stadig nr. 1 i HDS!

På en kold november-morgen kl. 7:30 d. 11/11-17 mødtes drengene fra Herre Danmarksserie (HDS) ved Klostermarkhallen, for at skulle tage til Aabenraa (AAIG) og spille. 7 mand kunne komme op fra den varme seng, og kampprogrammet bød på AAIG og Middelfart (MVK) som lå hhv. nr. 2 og 4 før dagens stævne, så forventningen var at det ville blive tæt og hårdt i begge kampe.

Afsted det gik og som i et eventyr, så bød Jylland os velkommen med en dobbelt regnbue på vej henover Lillebæltsbroen. Det måtte kun kunne betyde held for det odenseanske hold, som skulle forsvare 1. pladsen i HDS-rækken! Trafikken var nærmest ikkeeksisterende, hvilket gjorde at holdet mødte 10 min. før estimeret ankomst – men så var der jo også tid til lige at nappe en kop kaffe, og få strukket benene.

På trods af at vi havde en lokalkendt spiller med, kunne han ikke genkende stedet; forklaringen var at AAIG har fået sig en ny multiarena, som kun for nyligt var blevet indviet. Desværre for os springende volleyfolk, havde de ikke installeret et spiller-venligt gulv, hvilket betød ømme ben de følgende par dage. Mens at hhv. AAIG og Fortuna varmede op, blev der løbende spejdet efter hvornår de fynske dommere fra MVK mon ville troppe op for at lede slagets gang. Denne tid kom dog aldrig, så holdene blev enige om at dømme hinanden fair og melde sig selv hvis det var.

AAIG-kampen gik som smurt for Fortuna-holdet, som førte an med solide serveserier anført af bl.a. kanten Andreas Sinkjær og center Jeppe Bundsgaard. Derudover fik den unge og flyvende kantspiller Anders Hauge straffet bolden på det grusomste med skarpe linje- og diagonalsmash. Centerne var klar med både kort foran og i nakken, samt hurtige stik til den store guldmedalje; og oftest med sikre point som resultat. Sættene endte 19-25, 12-25 og 18-25 med Fortuna som vinder, og så var det tid til en hurtig spisepause inden det var tid til at tage sig af MVK lige efter AAIG-kampen. Dog begyndte gulvet af tage sit tag på Fortuna-spillerne og energi-niveauet var faldet siden morgenkaffens indtog.

Da MVK endelig ankom, anført af klubformanden Søren Stein Brinck, blev det åbenlyst for Fortuna at nu skulle maskineriet op i gear ift. den foregående kamp og at det nu ville kræve alt af spillerne for at kunne tage endnu en sejr. Hauge Jr. kendte til mange af de yngre modstandere, og vidste derfor at modstanden kort sagt ville være stærkere og mere stabilt end i AAIG-kampen.

Første sæt starter ud som man kan forvente af en kamp hvor det ene hold lige har været i aktion; MVK har held med korte lobs og meget korte server, som Fortuna lige skal bruge 1-2 sæt på at få styr på. Men midtvejs i 1. sæt sker der så det der ikke må ske, når kun 7 mand tager til kamp – diagonalen Frederik forsøger sig med et ét-bens backspike, men i landingen vrider han rundt på sin venstre ankel og må bæres af banen. Dette betød at nu måtte Coach Leif træk i trøjen og betræde banen på diagonal-positionen. Fortuna får ro på igen, men skaden er sket; sættet ender 20-25.
Med en fornyet gameplan fra den nu opvarmede Coach Leif, tog Fortuna fat og det gav hurtigt pote. Vor hæver Claus kørte rundt med MVKs servemodtagning, hvilket betød en hurtig føring til Fortuna-holdet. 2. Sæt ender 25-15 i Fortuna favør.

I 3. sæt begynder energien langsomt at sive ud af fighterne fra Odense, og det kan nu mærkes på koncentrationen og spillernes overblik. Uprovokerede fejl titter frem, og benene synes tungere end før. Dog præsterer Fortuna stadig at holde et højt servepres, hvilket lægger en kraftig dæmper på MVKs angreb. Fortuna lukker sættet med cifrene 26-24, og nu står den 2-1 i sæt til Fortuna. Fortuna lugter blod for at kunne lukke kampen og dermed få max point med fra dagens stævne.

Fortuna må dog erkende at overskuddet er forsvundet. 4. sæt bliver en meget uskøn affære med fejl fra hele Fortuna-mandskabet, og vor hæver er endda blevet så træt at boldene knap nok kan sendes ud til kanterne. Derudover så var MVK-formanden flot flyvende på kanten, og hverken blokaden eller modtagningen kunne styre hans hårde og præcise slag. På trods af opmuntrende ord og vilje fra den altid positive Jeppe, ja så tabes sættet desværre 16-25.

Dermed skulle holdene ud i det afgørende 5. sæt, hvor alt kan ske som vi ved. Fortuna mændene kigger hinanden dybt i øjnene, siger ”Nu er det sgu nu!” og går på banen med trætte ben men med en kamplyst der hurtigt skulle få vendt stemningen fra det forgangne sæt. Spillerne vidste at der skulle en mandfolkeindsats til nu, og at det var de sidste kræfter der skulle hives frem fra reservetanken.

Sat i gang af hæver Claus, kommer Fortuna hurtigt foran, og endda med en yderst betydelig margin! Kanten Andreas har stor succes med sine linjesmash, og koblet sammen med at Fortuna nu har styr på Hr. Stein i blokaden, Sideskift sker ved stillingen 8-2 med en jernhård blokade på 0-meteren fra centeren Martin, på selveste Hr. Stein der tidligere drev gæk med Fortuna. Odenseanerne kunne lugte blod og lokomotivet fortsatte frem til 12-3, og sidenhen slutresultatet 15-5.

Efter et ”Hvem var det der vandt i dag!”, var Fortuna-mandskabet fuldstændig tømt for energi hvilket gjorde omklædningsrummet stille som graven selv – indtil at ulandsflygtningen fra Brøndby, Coach Leif, kom ind med sin vanlige sjællænder-charme 😀 En tur på Burger King kort efter, medførte bl.a. følgende sætning fra den 20-årige Andreas ”Min krop føles lige nu som en 40-årig mands!”, og ej heller den bare 16-årige Anders Hauge kunne sige sig fri fra at være øm i kroppen.

Efter 6 kampe i HDS-rækken ligger Fortuna fortsat nr. 1 med 5 sejre, og næste gang er det hhv. Volley Team Odense samt Nordenskov UIF der står for skud – spillestedet er desværre Sønderborg, så det bliver endnu et tidligt morgenmøde en kold November-dag ude i klubben der venter Fortuna-drengene!

 

Udgivet i Alle nyheder.