Fortuna fik vigtig sejr imod Randers NOVO-Ikast

Randers Novo – Ikast vs Fortuna Odense 1-3 (13-25, 18-25, 25-16, 19-25)

Bedste spillere: Stella, Mette og Meli (+ 15 i win-loose)

Det var første kamp i kvalifikationen til næste års volleyliga, og det var kl 19 i Ikast på en lørdag aften. Det var nyt for de fleste, og kampen startede også meget koncentreret fra begge sider. På Fortuna siden fik man godt gang i angrebet og i dette sæt så man mest tydeligt forskellen på liga og 1. Division. Der var tempo, fysik og effektivitet til forskel.

Men desværre kunne mandskabet ikke holde fast i dette, og modtagningen skabte de første problemer allerede i 2. sæt. De svage modtagninger førte pressede hævninger med sig, og førte til angrebsfejl. Men et par indskiftninger af Astrid Mellmølle på kanten og hæver Emma Lund førte til at Ikast blev hentet og slået.

Fra starten af 3. sæt fortsatte de usikre takter, og modtagningen omkring libero Victoria Monrad og co faldt helt sammen. Der blev forsøgt flere indskiftninger med lille effekt. Af Ikast 25 point blev de 10 lavet ved angrebsfejl fra Fortuna og 9 på modtagningsfejl eller servefejl. Så det blev også gjort lettere for Ikast.

Der blev fordelt opgaver inden 4. sæt med det formål at få lukket huller. Alle gik ud for at viske 3. sæt væk, og her viste Melcijana og Stella deres erfaring. Mange angrebspoint kom fra deres hænder og samtidig spillede modtagerne Astrid, Laura og Victoria sig op i niveau.

Træner Mikkel Hauge om kampen:

“Det var tydeligt at kampens betydning hurtigt satte ind på begge sider. Vi spiller flot i første sæt, men udstiller vores problemer fra 2. sæt.
Jeg er glad for at vi trods alt fighter sejren hjem, og så har vi en bredde at spille med.
Ikast er primært med sålænge vi kan score point til dem, idet angrebsstyrken er centreret omkring Elbæk, som dog virkelig også er en kommende stjerne.

Sejren giver os den start vi ønskede, og nu håber jeg at vi kan udnytte den selvtillid og ro til at falde spillet yderligere ud”

 

Udgivet i Liga.